Vicerpremierul pentru reintegrare şi şeful misiunii OSCE în R. Moldova au discutat despre priorităţile în dosarul transnistrean
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Vicerpremierul pentru reintegrare şi şeful misiunii OSCE în R. Moldova au discutat despre priorităţile în dosarul transnistrean

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, fiind continuate discuţiile pe marginea unei serii de aspecte ce ţin de tematica transnistreană.

Discuţiile s-au focusat pe reuniunea Consiliului ministerial al OSCE, programată pentru perioada 3-4 decembrie curent, în or. Tirana, Albania, precum şi pe necesitatea desfăşurării unor consultări productive în vederea definitivării Declaraţiei Consiliului Ministerial al OSCE cu privire la procesul de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană, ce urmează a fi aprobată la cea de-a 27-a reuniune a Consiliului.

Totodată, părţile au făcut un schimb de opinii referitor la priorităţile în dosarul transnistrean pe parcursul Preşedinţiei suedeze a OSCE în anul 2021, acestea urmând a fi axate inclusiv pe crearea premiselor necesare pentru organizarea unei noi runde în formatul de negocieri „5+2”, implementarea aşa-numitului pachet Berlin Plus şi identificarea unor soluţii durabile la cele mai actuale probleme ce afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Similare
RECOMANDĂRI