Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Viceprimarul Chişinăului acuză municipalitatea că pierde dosarele intenţionat: ”Am auzit sume de care vreţi, de la 20 la 100 de mii de euro pentru rezolvarea unor întrebări”

Juriştii Primăriei Chişinău sunt acuzaţi că nu se prezintă în instanţă şi municipalitatea pierde procese ce vizează tranzacţii cu terenuri publice. Lucrul acesta s-ar face intenţionat, iar inacţiunea juriştilor ar putea fi cercetată penal. Acuzaţiile au fost făcute de viceprimarul Ilie Ceban, în cadrul şedinţei de astăzi a serviciilor Primăriei. Şeful Direcţiei Juridice îşi apără subalternii şi spune că sunt prea puţini specialişti, iar volumul de lucru este foarte mare.

„Se pierd dosare intenţionat, nu se prezintă juriştii la şedinţă, nu sunt pregătiţi de şedinţe, lucrurile astea nu le cunosc din auzite, le cunosc din surse directe. Am auzit de sume de care vreţi de la 20 la 100 de mii de euro pentru rezolvarea unor intrebări”, spune Ilie Ceban. 

Viceprimarul Ilie Ceban răspunde de domeniul juridic la Primăria Chişinău. El susţine că unii jurişti ar fi implicaţi în acte de corupţie şi pierd dosare penale intenţionat, în favoarea unor agenţi economici.

„Mai întîi, faptele trebuie să fie verificate şi apoi să venim cu anumite presupuneri sau acuzaţii”, răspunde Valeriu Bogdan, şeful Direcţiei Juridice.

Şeful Direcţiei Juridice de la Primărie spune că în instanţe sunt 1500 de dosare. Pentru a reprezenta municipalitatea în judecată sunt angajaţi doar 15 jurişti iar aceştia nu reuşesc să ajungă la toate procesele. O soluţie ar fi suplimentarea posturilor, dar nu sunt solicitări.
 
„Primul motiv este salariul, care este unul nemotivant, foarte mic, un specialist principal are 4-5 mii pe când valaorea acestor acţiuni este foarte mare”, mai spune Valeriu Bogdan.

Viceprimarul Ilie Ceban spune că vor fi angajaţi tineri specialişti,  absolvenţi ai Facultăţilor de Drept, care ar putea fi motivaţi să lucreze pentru experienţă, nu doar pentru salariu.
Similare
RECOMANDĂRI