Vicepremierul pentru Reintegrare spune că se va întâlni săptămâna viitoare cu Vitali Ignatiev şi va discuta despre cetăţeanul dispărut din regiunea transnistreană
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vicepremierul pentru Reintegrare spune că se va întâlni săptămâna viitoare cu Vitali Ignatiev şi va discuta despre cetăţeanul dispărut din regiunea transnistreană

Vicepremierul pentru Reintegrare Alexandru Flenchea a venit cu unele precizări  cu referire la cetăţeanul Republicii Moldova, Alexandru Rjavitin, dispărut subit din propria sa locuinţă din regiunea transnistreană.

Vicepremierul spune că, în acest caz, a expediat demersuri în adresa negociatorului din partea Tiraspolului Vitali Ignatiev şi a OSCE Mission to Moldova cu solicitarea în adresa celei din urmă să îl viziteze pe Alexandru Rjavitin, în cazul în care se confirmă informaţiile privind reţinerea şi detenţia sa. Acesta spune că a contactat atât familia lui Rjavitin, cât şi Asociaţia Promo-LEX, cu care continuă să comunice.

De asemenea, Flenchea spune că săptămâna viitoare se va întâlni cu Vitali Ignatiev în format 1+1, unde va aborda acest subiect.

„Rolul Misiunii OSCE în asemenea cazuri este crucial. În exercitarea mandatului său Misiunea are instrumente care îi permit să viziteze deţinuţii din regiune şi să faciliteze accesul medicilor şi avocaţilor. Pe această cale fac apel şi la ceilalţi parteneri - mediatori şi observatori în formatul 5+2 - să determine administraţia de la Tiraspol să ofere informaţii pe acest caz şi, dacă informaţiile se confirmă - să îl elibereze pe cetăţeanul Alexandru Rjavitin”, scrie Alexandru Flenchea pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Asociaţia Promo-LEX a anunţat la sfârşitul luni decembrie, că un cetăţean din regiunea tranistreană a dispărut din propria casă din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia. Este vorba despre Alexandru Rjavitin, care a evadat acum 4 ani din structurile paramilitare din stânga Nistrului sau aşa-numita armată transnistreană şi care ar fi povestit presei despre condiţiile şi tratamentul inuman la care a fost supus.
 

VIDEO. Cazul bărbatului din regiunea transnistreană dat dispărut. PAS solicită vicepremierului pentru Reintegrare şi procurorului general informaţii

Similare
RECOMANDĂRI