Vicepremierul pentru reintegrare a avut prima întrevedere cu Ambasadorul UE
Vizualizari:

Vicepremierul pentru reintegrare a avut prima întrevedere cu Ambasadorul UE

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Alexandru Flenchea a avut astăzi prima întrevedere de lucru cu Şeful Delegaţiei UE, Peter Michalko. Cei doi oficiali au coordonat abordări privind definitivarea proiectului de protocol al rundei oficiale de negocieri în formatul „5+2” de la Bratislava (09-10 octombrie 2019) şi au efectuat un schimb de opinii privind perspectivele de coordonare a proiectului declaraţiei Consiliului Ministerial al OSCE cu privire la negocierile în procesul de reglementare transnistreană în formatul „5+2”.

Conform unui comunicat al Biroului politici de reintegrare, în cadrul întrevederii au fost abordate unele aspecte ale aşa-numitului pachet Berlin plus, în special realizarea înţelegerilor agreate în sfera telecomunicaţiilor întru a face posibilă interconectarea telefonică între cele două maluri.

Viceprim-ministrul şi diplomatul european au căzut de acord să menţină un dialog intens pe toate subiectele de actualitate din procesul de reglementare transnistreană, inclusiv pe subiecte de reintegrarea spaţiilor economice şi din domeniul telecomunicaţiilor.

Similare
RECOMANDĂRI