Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veteranii Războiului de pe Nistru consideră că au fost traşi pe sfoară de majoritatea parlamentară

Reprezentanţii Consiliul de Administrare ai Asociaţiei "Tiras-Tighina -1992" susţin că majoritatea parlamentară a tras pe sfoară veteranii Războiului de pe Nistru şi au blocat legea privind acordarea poliţelor medicale gratuite. În opinia lor, actuala guvernare ar fi anulat documentul la indicaţia preşedintelui Igor Dodon.

„Legea are un caracter politic dosebit nu-i convine preşedintelui statului Republicii Moldova şi majoritatea parlamentară nu doreşte să-l pună în situaţie, ca el să nu promulge această lege. Şi de aceea această lege este hărţuită, se trage motanul de coadă în Parlament la maximum ca să depăşim campania electorală, ca în plină campanie electorală preşedintelui, Igor Dodon să nu-i fie diminuată imaginea lăudăroasă”, a spus ANATOL CARAMAN, preşedintele Consiliului de Administrare AVR "Tiras-Tighina -1992".


Şeful Serviciului de Presă al Administraţiei Prezidenţiale, Carmena Lupei, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile lansate pe numele preşedintelui Igor Dodon. Ieri, premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul a propus un proiect de asigurare medicală a veteranilor şomeri şi de majorare a indemnizaţiilor pentru aceştia dar Platforma DA a propus un amendament ce ar fi neconstituţional de asigurare medicală a tuturor veteranilor de război, inclusiv a celor angajaţi. Din acest motiv, proiectul de lege a fost blocat de majoritatea parlamentară.

„A ieşit o populistă cu un amendament, care a anulat propunerea de a scuti veteranii care nu sunt angajaţi. Au decis să extindă pentru toţi scutirea de asigurare medicală, indiferent dacă este în câmpul de muncă ori nu. Prin populism vor să se prezinte societăţii ca mari susţinători ai veteranilor, dar au făcut mai rău şi pe cei care nu sunt angajaţi, şi acei care pot beneficia de indemnizatiile pe care am vrut să le majorăm, nici ei nu pot beneficia, pentru că legea e anticonstituţională”, a precizat Ion Chicu,

Între timp, veteranii de război fac un apel către deputaţi.

„Mă adresez către parlamentarii Republicii Moldova şi le-o spun direct. Nu o  să ne îngenunchiaţi şi nu o să ne demoralizaţi, nu o să ne nimiciţi spritul nostru patriotic pentru care am luptat  şi nu vom ceda. Noi ne vom lupta ca voi să vă întorceţi cu faţa la veteranii de război să restabiliţi înapoi drepturile şi garanţiile care au fost date”, a spus ANATOL CARAMAN, preşedintele Consiliului de Administrare AVR "Tiras-Tighina -1992".

Asigurarea medicală gratuită era una dintre revendicărilor veteranilor şi a prezentată la acţiunile de protest din ultima perioadă. Săptămâna trecută, deputaţii au decis anularea votului pentru proiectul care le oferea gratuit asigurare medicală veteranilor neangajaţi în câmpul muncii, iar documentul a fost remis comisiei de profil pentru reexaminare.
Similare
RECOMANDĂRI