Verificări: 11 frizerii au fost închise din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a infecţiei COVID
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Verificări: 11 frizerii au fost închise din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a infecţiei COVID

134 de obiective ale economiei naţionale au fost verificate în ultimele 3 zile de către autorităţi, pentru a se vedea dacă respectă sau nu măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei COVID-19. Printre acestea s-au numărat 90 frizerii, 19 farmacii, 7 instituţii medicale, 9 instituţii de comerţ.

În urma controalelor au fost depistate abateri la 21 de obiective. Respectiv, a fost sisitată activitatea a 11 frizerii şi a unei instituţii medicale. În restul cazurilor au fost aplicate măsuri preventive de avizare, dar şi patru amenzi în sumă totală de 96 de mii de lei.

Cele mai des întâlnite încălcări sunt: aglomeraţia oamenilor în spaţii închise, nepurtarea măştilor în spaţii închise, neefectuarea triajului medical a angajaţilor la începutul zilei de muncă, etc.

Agenţii economici care şi-au reluat activitatea, trebuie să respecte următoarele măsuri:

- Efectuarea obligatorie a termometriei a vizitatorilor, cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă şi informarea acestora despre necesitatea consultării medicului;

- Instalarea  în locuri vizibile şi accesibile pentru vizitatori a dozatoarelor cu soluţie dezinfectantă pe bază de alcool pentru igiena mâinilor;

-  Admiterea în insituţii, doar a persoanelor care sunt asigurate cu măşti de protecţie;

-  Respectarea distanţei fizice de cel puţin 1 metru;

- Monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor, inclusiv efectuarea termometriei. Asigurarea acestora cu echipament de protecţie (măşti, mănuşi);

-  Dezinfectarea, pe parcursul zilei de muncă, a spaţiului şi suprafeţelor de lucru, cu o periodicitate de cel puţin o dată la 3 ore.

 

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

-        Evitaţi locurile publice şi aglomeraţiile;

-        Păstraţi distanţa socială de minim 1 m;

-        Spălaţi-vă cât mai des pe mâini cu apă şi săpun şi dezinfectaţi mâinele;

-        Respectaţi eticheta tusei (în şerveţel de unică folosinţă sau pliul cotului);

-        La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelaţi Serviciul 112;

-        Purtaţi obligatoriu masca de protecţie în spaţii închise şi în spaţiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanţei socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât şi gura.

Similare
RECOMANDĂRI