Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veaceslav Platon a intrat cu forţa la şedinţa Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare

Omul de afaceri Veaceslav Platon a intrat cu forţa la şedinţa Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, unde se discuta soarta companiei de asigurări Moldasig. El nu se afla pe lista invitaţilor şi a venit însoţit de câţiva agenţi de pază. Aceştia s-au luat la ceartă cu cei ce asigurau paza instituţiei. Imaginele de la incident au fost publicate astăzi de un portal de ştiri.

Din imaginile publicate de de redacţia http://SafeNews.md se vede cum Veacesalv Platon, însoţit de câţiva agenţi de pază, sare peste bariera de la intrarea în clădire.

Paznicii instituţiei au încercat să-i oprească, însă fără succes. Totul s-a întâmplat pe 2 decembrie, în jurul orei 16, atunci când membrii instituţiei erau într-o şedinţă în care se discuta subiectul Moldasig. Controversatul om de afaceri s-a îndrepat spre sala unde avea loc şedinţa desi nu era invitat. El şi-a făcut apariţia însoţit de câteva persoane, unele dintre ele chemate de Comisie la şedinţă, altele nu. Ulterior, între aceştia s-a iscat un scandal.

Contactat de TVR Moldova, omul de afaceri Veaceslav Platon, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situaţia.

Ofiţerului de presă al IGP, Mariana Beţivu, a declarat că nimeni nu a sesizat poliţia privind intrarea abuzivă în incinta Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare. De menţionat este faptul că în cadrul şedinţei urmau să fie discutate două probleme legate de Moldasig –  facilitarea accesului administratorului special în conducerea companiei de asigurări şi acordarea specimenelor de semnături bancare.

Platon ar fi solicitat să fie urgentate avizele CNPF cu privire la administratorii Moldasig, însă, potrivit legii, instituţia are la dispoziţie 30 de zile pentru a face acest lucru.

Veaceslav Platon este acuzat că ar fi cumpărat în 2012 compania de asigurări Moldasig, tot cu banii Moldasig, prin intermediul unor firme interpuse.
Similare
RECOMANDĂRI