Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veaceslav Negruţa, la Punctul pe AZi: Proiectul de investiţii în infrastructură cu bani din Rusia anunţat de Igor Dodon este o găselniţă electorală

Proiectul de investiţii în infrastructură cu bani din Rusia anunţat de Igor Dodon este o găselniţă electorală. Declaraţia aparţine expertului economic Veaceslav Negruţa care, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, a mai menţionat că, din păcate, în 2020 există un cocktail de an electoral şi pandemie.

Veaceslav Negruţa a spus prin skype că important este să fie stabilite priorităţile de supravieţuire, apoi se poate discuta despre alte măsuri economice.

„Proiectul dat nu a avut din start sursa asigurată. Din deficitul bugetarde 7,4 miliarde de lei, 5 miliarde erau exact gaura care urma să fie acoperită de aşa-zisul credit din Rusia”, a spus Veaceslav Negruţa.

Potrivit expertului, miza pe aceste proiecte este una falsă.

„Semnarea unui credit bazat pe înţelegerea dintre două persoane ne-a slăbit din potenţialul de a discuta şi negocia cu partenerii noştri tradiţionali, care s-au arătat foarte deschişi şi săritori la nevoie”, a declarat Veaceslav Negruţa.

Oleg Tofilat, consilier al premierului Ion Chicu, a menţionat prin intermediul skype-ului că Guvernul lucrează la măsuri de relansare a economiei.

„Noi trebuie să folosim faptul că mulţi conaţionali se întorc acasă pentru a deschide noi locuri de muncă, inclusiv în sectorul de reabilitare a infrastructurii”, a spus Oleg Tofilat.

Consilierul a menţionat că statul trebuie să aibă grijă de cetăţeni, ca primă obligaţie şi să se asigure că nimeni nu va suferi de foame sau nu va fi deconectat de la utilităţi.

„Anumite măsuri au fost deja luate. Cu certitudine, acestea nu sunt suficiente pentru anumite sectoare aflate în dificultate, cum ar fi aviaţia sau secotrul HoReCa. Acestea pot beneficia de scutul legal oferit de forţa majoră”, a spus Oleg Tofilat. 
Similare
RECOMANDĂRI