Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vasile Năstase: Amânarea alegerilor nu este nici oportună, nici inoportună. Orice decizie în acest sens trebuie luată de specialişti

Amânarea alegerilor nu este nici oportună, nici inoportună din punct de vedere politic. Aflat la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, deputatul PPDA Vasile Năstase a mai menţionat că orice decizie în acest sens trebuie luată de specialiştii care cunosc cu adevărat situaţia.

Deputatul a menţionat că marea bătălie cu COVID 19 o dau primarii, consilierii locali, medicii din raioane.

„Uitaţi-vă ce se întâmplă în Europa. Deja se vorbeşte de al doilea val de COVID. Şi la noi a crescut numărul de infectări. Testele de la noi sunt puţine, trebuie minimum 20 000”, a spus Vasile Năstase.

Deputatul a mai menţionat că nu e treaba politicului să ia decizia de amânare a alegerilor, pentru că vor apărea interpretări.

„Unuia nu îi convine, altul are anumite calcule. Noi trebuie să acţionăm în funcţie de expertiza unor oameni pregătiţi în acest domeniu”, a spus Vasile Năstase. 

De aceeaşi opinie a fost şi Ludmila Guzun, deputat PDM, care a menţionat că, deşi formaţiunea politică pe care o reprezintă nu are candidat la alegerile prezidenţiale, totuţi situaţia nu este una care să preuspună indiferenţă.

„Este responsabilitatea tuturor, şi a administraţiei centrale şi a celei locale şi a cetăţenilor, să putem depăşi situaţia. Foarte bine trebuie să gândim cum se va face campania electorală, cum să nu fie pusă în pericol sănătatea oamenilor”, a spus Ludmila Guzun.

Potrivit deputatului PAS Mihai Popşoi, lucrurile în ce priveşte pandemia au scăpat de sub control în Republica Moldova.

„Acea stare de urgenţă, din cauza incompetenţei Guvernului şi a mesajelor anapoda venite de la preşedinţie, a fost irosită. Pentru Igor Dodon era mai important cum arată în faţa oamenilor, în an electoral. Oamenii au stat în casă două luni de zile. Şi-au pierdut afacerile, iar tot acest efort a fost irosit. Excluderea, autoizolarea lui Chicu de la problemă, punând-o pe umerii autorităţilor locale, este una ruşinoasă”, a spus Mihai Popşoi.

Similare
RECOMANDĂRI