Usatîi, despre varianta completă Kroll 2: Plahotniuc apare printre primii, el acum este în SUA, iar Şor e în Israel
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Usatîi, despre varianta completă Kroll 2: Plahotniuc apare printre primii, el acum este în SUA, iar Şor e în Israel

Liderul Partidului Nostru a intrat în posesia integrală a raportului Kroll-2. În raport apare şi Vladimir Plahotniuc, Vladimir Filat, Ilan Şor, Serghei Iaralov, restul sunt directori al companiilor prin care au fost sustraşi banii, potrivit lui Usatîi. Liderul Partidului Nostru spune că aceste rapoarte nu sunt ultimele şi că ar fi înţeles că ar mai fi partea a 4-a şi a 5-a.

Potrivit lui Usatîii, Plahotniuc e în SUA, iar Şor e în Israel: „Este în tratative şi încearcă să obţină asigurări ca să se întoarcă acasă. Sunt întrebat dacă e drept ce se scrie în presă. Le-am zis să nu primească cadouri de la el”.

De asemenea, Usatîi afirmă că acces la aceste documente au avut doar 2-3 persoane, iar că fostul lider PD, Vladimir Plahotiuc ar fi dat indicaţii ca rapoartele să nu fie traduse în română ca să nu afle despre ce e vorba.

„Când am început să citesc, numele Plahotniuc era printre primele. Când am văzut că Otiv Prime, Prime Management, Basconslux... Am auzit odată de la Filip că toţi oamenii de acolo „îs de treabă”. Nu mai poate fi o taină a anchetă, pentru că băieţii au avut un an şi ceva să cureţe. Trebuia de pus sechestru acum un an şi ceva. Oricum tot ce a fost vândut, donat din momentul când este un dosar penal, orice tranzacţie poate fi anulată. Tot ce e finanţat din banii furaţi, oricum vor fi preluate de stat”.

Usatîi a anunţat aseară că deţine versiunea completă a raportului Kroll2. Potrivit documentelor, principalul beneficiar al furtului miliardului este Plahotniuc, urmat de Şor şi alte nume cunoscute din sistemul politic al Republicii Moldova.

Astăzi, acesta a fost chemat să depună documentul la Secretariatul Parlamentului, pentru a fi verificată autenticitatea.

Urmăriţi conferinţa mai jos.

Similare
RECOMANDĂRI