UPDATE. Doi deputaţi din Blocul ACUM au semnat iniţiativa lui Octavian Ţîcu, pentru a cerceta acţiunile lui Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE. Doi deputaţi din Blocul ACUM au semnat iniţiativa lui Octavian Ţîcu, pentru a cerceta acţiunile lui Dodon

UPDATE 17.45 Deputaţii din Blocul ACUM Lilian Carp şi Iurie Reniţă au semnat iniţiativa legislativă privind constituirea Comisiei pentru investigarea acţiunilor de trădare de patrie comise de Igor Dodon, elaborată de Octavian Ţîcu.

Ţîcu spune că are nevoie de cel puţin 5 deputaţi: Art. 35: "La cererea unei fractiuni parlamentare sau a unui grup de deputaţi, ce constituite cel puţin 5% din numărul de deputaţi aleşi, Parlamentul va putea hotărî înfiinţarea unei comisii de anchetă".


Sursa: Facebook, Octavian Ţîcu
----------------------
Deputatul independent Octavian Ţîcu a înregistrat o iniţiativă legislativă în care cere ca să fie creată o comisie de anchetă care să analizeze acţiunile de trădare de patrie întreprinse de Igor Dodon în cazul finanţării PSRM-ului din bani străini.

Ţîcu spune că prin acţiunile sale, preşedintele a încălcat prevederile Constituţiei şi, inclusiv, jurământul pe care l-a dat în faţa cetăţenilor.

„Considerăm necesară intervenţia Parlamentului pentru că organele legale nu au acţionat”, a declarat deputatul la conferinţa de presă.

Octavian Ţîcu mai spune că această iniţiativă este adresată colegilor săi din Blocul ACUM, pe care îi aşteaptă în Cancelarie să o semneze.

Similare
RECOMANDĂRI