Unul dintre profesorii turci expulzaţi a fost condamnat la ani de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unul dintre profesorii turci expulzaţi a fost condamnat la ani de închisoare

Unul dintre cei şapte profesori turci extrădaţi din Republica Moldova a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru infracţiuni legate de terorism, scrie Balkan Insight.

Este vorba despre Riza Dogan, directorul filialei Durleşti a reţelei de licee Orizont, care a fost condamnat ieri de un tribunal din Turcia.

Amintim că alţi doi dintre cei şapte profesori turci de la Liceul „Orizont”, expulzaţi la începutul lunii septembrie 2018 din Moldova, au fost condamnaţi la închisoare. Unul dintre ei a fost condamnat la şase ani de detenţie, iar celălalt la nouă ani.

Şase şi nouă ani de detenţie au primit doi dintre cei şapte profesori turci expulzaţi. „Scrie că e legat cu terorismul”


Cei şapte cetăţeni străini, profesori şi administratori ai reţelei de licee „Orizont”, au fost declaraţi indezirabili şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova, pe 6 septembrie 2018. Serviciul de Informaţii şi Securitate a informat că cei şapte sunt suspectaţi de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care ar exista indicii că desfăşoară acţiuni ilegale în mai multe ţări. Familiile profesorilor, dar şi colegii de serviciu, au organizat numeroase acţiuni de protest, cerând întoarcerea lor.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat R. Moldova pentru că a încălcat drepturilor cetăţenilor străini care au fost expulzaţi. CtEDO a constatat violarea articolelor 5.1 şi 8, din Convenţia pentru Drepturile Omului
Similare
RECOMANDĂRI