Uniunea Europeană va acorda asistenţă tehnică pentru ONG-uri în cadrul unui nou proiect
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Uniunea Europeană va acorda asistenţă tehnică pentru ONG-uri în cadrul unui nou proiect

În jur de 80 de organizaţii ale societăţii civile, inclusiv din regiunea transnistreană, vor beneficia de asistenţă tehnică în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul, care a fost lansat astăzi, 14 martie, presupune organizarea unui şir de instruiri pentru organizaţiile nonguvernamentale. Durata proiectului este de trei ani.

Potrivit IPN, în cardul evenimentului de lansare, directorul proiectului Giorgios Alexopoulos a declarat că toate activităţile planificate au scopul de a consolida capacităţile instituţionale şi de a îmbunătăţi abilităţile manageriale ale organizaţiilor locale, pentru a spori potenţialul acestora de accesare a surselor de finanţare. Un instrument important în acest sens este biroul de asistenţă permanentă, destinat susţinerii organizaţiilor societăţii civile regionale şi locale, care va fi lansat în cadrul proiectului.

Prezent la eveniment, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, ambasadorul Peter Michalko, a declarat că societatea civilă are o importanţă crucială pentru valorile democratice ale unei ţări, fiind forţa capabilă să mişte reformele, să crească eficienţa activităţii instituţiilor publice şi să faciliteze participarea activă a cetăţenilor în administrarea proceselor publice. În opinia sa, societatea din Republica Moldova este una foarte respectată pentru activitatea ei şi pentru calitatea expertizei pe care o oferă. Totodată, rolul societăţii civile este unul crucial în implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Daniela Cujbă, reprezentanta Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a menţionat că acest proiect de asistenţă se înscrie armonios în logica asistenţei oferite per ansamblu de către Uniunea Europeană Republicii Moldova în procesul de implementarea a Acordului de Asociere. Societatea civilă are un rol deosebit în consolidarea rezilienţei statului şi a valorilor democratice.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de către consorţiul condus de Family and Childcare Center (KMOP).
Similare
RECOMANDĂRI