Uniunea Europeană oferă finanţare pentru renovarea a două şcoli din Leova şi Basarabeasca
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Uniunea Europeană oferă finanţare pentru renovarea a două şcoli din Leova şi Basarabeasca

Edificiile liceelor teoretice „Constantin Spătaru" şi „Matei Basarab" din oraşele Leova şi Basarabeasca vor fi renovate graţie a două proiecte de dezvoltare regională finanţate de Uniunea Europeană.  Astfel, circa 1000 de elevi şi profesori vor beneficia din anul curent de un mediu de studii confortabil şi condiţii de educaţie îmbunătăţite. Valoarea totală a proiectelor constituie circa 73 de milioane de lei.

Conform proiectelor, principalele lucrări de renovare vor contribui la sporirea eficienţei energetice a clădirilor prin reducerea consumului normat de energie în instituţii cu până la 30% şi la reducerea emisiile anuale normate de CO2. Lucrările planificate includ termoizolarea faţadelor şi soclurilor clădirii, reabilitarea acoperişurilor, finisarea pe interior a pereţilor, instalarea unor sisteme moderne de electricitate şi ventilare, precum şi asigurarea cu apă caldă şi rece la robinete. De asemenea, va fi îmbunătăţit aspectul exterior şi interior al clădirilor urmare a lucrărilor de reconstrucţie, reutilare şi modernizare a sălilor de clasă, a spaţiilor de recreere şi agrement, precum şi a infrastructurii de utilităţi publice aferente.

Lucrările în cadrul proiectelor vor fi monitorizate de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud.

Suportul financiar necesar pentru renovarea celor două instituţii de învăţământ primar din oraşul Leova şi Basarabeasca este oferit de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Similare
RECOMANDĂRI