Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ungaria donează Republicii Moldova un lot de echipamente medicale format din 20 de aparate de ventilaţie, halate biodegradabile şi măşti de protecţie

Republica Moldova beneficiază de un nou sprijin consistent în lupta cu pandemia de coronavirus. Ungaria ne-a donat un lot de echipamente medicale care numără 20 de aparate de ventilaţie, halate biodegradabile şi măşti de protecţie. Bunurile oferite cu titlu gratuit au o valoare de 1,5 milioane de euro.

Donaţia a fost oferită în timpul vizitei ministrului de externe al Ungariei la Chişinău. Oficialul a declarat că pandemia a făcut ca toate ţările lumii să fie mai unite între ele şi să se ajute reciproc.

PÉTER SZIJJÁRTÓ, ministrul de Externe al Ungariei: „Statele au datoria să-şi apere cetăţenii în faţa celui de-al patrulea val de pandemie. La cererea Secretarului General al NATO, am venit cu o donaţie de 20 aparate de ventilaţie pentru ca Republica Moldova să poată lupta mai eficient împotriva

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătăţii din Republica Moldova: „Apreciem enorm de mult acest ajutor care avenit astăzi, deoarece suntem şi noi la începtul unui nou val şi trebuie să încercăm să luptăm pentru fiecare viaţă. Tot echipamentul vine să fortifice secţiile de terapie intensivă este foarte importnat pentru sistemul medical din Republica Moldova”.

Ventilatoarele au fost aduse la Spitalul Clinic Republican "Timofei Moşneaga" şi vor fi distribuite în continuare către alte instituţii medicale.

BARBORA PACLÍKOVÁ, şef interimar, Oficiul de legătură NATO în Republica Moldova: „De la începutul acestui an, Republica Moldova a primit peste 100 de mii de măşti de model FTP2 şi 25 de mii de salopete de unică folosinţă prin intermediul NATO. Aşadar, donaţia de astăzi este al treilea lot de materiale medicale pentru a face faţă pandemiei de COVID-19 în ţara dvs”.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a declarat că Ungaria sprijină parcursul european al Republicii Moldova. El a discutat despre acest proces în timpul întrevederii cu ministrul de externe de la Chişinău, Nicu Popescu. Cei doi oficiali au convenit să intensifice cooperarea dintre Republica Moldova şi Ungaria în mai multe domenii importante.

NICU POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova.: „Ungaria ne va ajuta cu fortificarea expertizei în domeniul agrar, securităţii alimentare cât şi al gestionării finanţelor publice prin trimiterea a doi experţi în structurile noastre publice”.

Miniştrii de externe ai Republicii Moldova şi Ungariei au mai discutat despre recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere, dar şi despre redeschiderea rutei aviatice directe Chişinău-Budapesta. Un alt obiectiv e îmbunătăţirea mediului de afaceri pentru a atrage cât mai mulţi investitori. În prezent, în Republica Moldova funcţionează în jur de 40 de companii cu capital maghiar.
Similare
RECOMANDĂRI