Un ucrainean a încercat să intre în R. Moldova cu un pistol. Arma a fost ridicată, iar bărbatul a făcut cale întoarsă
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un ucrainean a încercat să intre în R. Moldova cu un pistol. Arma a fost ridicată, iar bărbatul a făcut cale întoarsă

În punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, poliţiştii de frontieră şi grănicerii ucraineni au parvenit un caz de introducere ilegală în Republica Moldova a unui pistol traumatic cu magazinul încărcat.  Persoana care a încercat să traverseze frontiera cu bunurile, interzise prin legea de a le transporta peste graniţă, este cetăţean ucrainean în vârstă de 28 de ani.

Ieri, în jurul orei 23:15,  pentru formalităţile de control la frontieră s-a prezentat tânărul ucrainean, la volanul unui autoturism de model Fiat Doblo. Acţionând în baza analizei de risc şi a unor proceduri specifice s-a luat decizia supunerii cetăţeanului unui control suplimentar. Astfel, în borseta personală a fost depistat un pistol traumatic cu magazinul încărcat cu 15 cartuşe. 

Actualmente cazul este investigat de către Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, pentru a stabili toate circumstanţele şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia statului vecin. Totodată, arma şi cartuşele au fost reţinute, iar tânărul documentat a ales benevol să facă cale întoarsă de la frontieră, nedorind să-şi continue călătoria în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI