Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr din oraşul Comrat şi-a deschis propria afacere datorită unui grant oferit de UE

E nevoie de ambiţie şi curaj pentru a-ţi deschide o afacere la tine acasă, iar banii necesari pot veni din partea Uniunii Europene. Este şi cazul unui tânăr din oraşul Comrat, care a înfiinţat un centru de diagnosticare computerizată şi reparare a maşinilor de mare tonaj, datorită unui grant în valoare de 3000 de dolari oferit de Uniunea Europeană.

La doar 25 de ani, Alexandru şi-a pus pe picioare propria afacere. A absolvit Colegiul de Transport din Chişinău şi a înţeles că să repare maşini este punctul său forte. A lucrat 5 ani în acest domeniu şi a adunat 15 mii de euro, după care a decis să-şi deschidă propriul service auto. Şi-a format şi o echipă tânără, din numai 4 angajaţi, iar acum se bucură de rezultatele muncii sale.
 
Cu banii oferiţi de Uniunea Europeană, tânărul a cumpărat tehnica necesară pentru diagnosticarea computerizată. Acum oferă aceste servicii acolo unde are nevoie clientul, iar pentru a vedea defecţiunea automobilului e nevoie de 15 minute şi doar 150 de lei.
 
În service pot fi deservite 3 maşini, concomitent.
 
Oleg are 21 de ani şi a învăţat şi el la Colegiul de Transport din Chişinău. Acolo l-a cunoscut pe Alexandru, care i-a propus să lucreze împreună cu el la service. Acum el este specialist în diagnosticare auto. Spune că ar fi complicat să găsească defecţiunea la maşină fără ajutorul calculatorului.
 
Clienţii sunt mulţumiţi de serviciile oferite de tânăra echipă.
 
Sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană a ajutat peste 30 de antreprenori din Găgăuzia şi Taraclia să-şi dezvolte afaceri, în mai multe domenii. Cel mai mare grant oferit a fost în valoare de 18 500 de euro. Pe lângă sprijinul financiar nerambursabil, oferit din partea Uniunii Europene, antreprenorii beneficiază şi de consultanţă pentru dezvoltarea afacerilor.
 
Alexandru a recuperat în proporţie de 35 la sută banii pe care i-a investit în această afacere, iar pentru viitor vrea să lărgească gama de servicii pe care o oferă.
Similare
RECOMANDĂRI