Un şofer de camion a încercat să corupă un poliţist de frontieră. A pus 50 de euro în certificatul de înmatriculare
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un şofer de camion a încercat să corupă un poliţist de frontieră. A pus 50 de euro în certificatul de înmatriculare

Un cetăţean al României va fi cercetat pentru tentativă de corupere a unui poliţist de frontieră din punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi. Potrivit Poliţiei de Frontieră, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, care era la volanul unui camion Scania, a pus în certificatul de înmatriculare o bancnotă de 50 de euro.

Şoferul a dat de înţeles că ar fi pentru poliţistul de frontieră, ca ultimul să-i faciliteze trecerea frontierei, spune autorităţile de la frontieră. Operativ a fost anunţată structura specializată a Poliţiei de Frontieră, pentru a iniţia cercetările de rigoare, care a sesizat şi Centrul Naţional Anticorupţie pe ilegalitatea comisă.

Conducerea Poliţiei de Frontieră subliniază că nu tolerează corupţia în rândul anagajaţilor şi a dispus continuarea verificărilor amănunţite în punctele de trecere a frontierei deschise traficului. Totodată, PF intervine cu solicitarea către călători, în special transportatorii de pasageri şi colete, să nu încerce vigilenţa poliţiştilor de frontieră şi să respecte acele măsuri şi restricţii de circulaţie, impuse în perioada de pandemie. Orice abatere de de la aceste aspecte va fi investigată şi sancţionată conform legii.

Similare
RECOMANDĂRI