Un nou monument închinat eroilor români şi distrus de sovietici a fost reinaugurat în Republica Moldova
Sursa foto:Facebook.com Vizualizari:

Un nou monument închinat eroilor români şi distrus de sovietici a fost reinaugurat în Republica Moldova

Un nou monument închinat eroilor români şi distrus de sovietici a fost reinaugurat în Republica Moldova la Semeni, Ungheni. A fost oficiat şi un serviciu divin de trei preoţi, preotul din localitate şi doi preoţi ai Mitropoliei Basarabiei a Patriarhiei Române: părintele Acatrinei Florin Mihai de la Medeleni şi părintele Iulian de la Drujba.

"Evenimentul este un contraargument clar pentru cei care promovează teza falsă şi toxică a “abandonării Basarabiei de România”. Aceste monumente sunt dovada clară a sacrificiului făcut pentru eliberarea acestei palme de pământ românesc", spune Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, care a participat la eveniment.

"Îl felicit pe domnul Vasile Gaviuc, primarul unionist al comunei Zagarancea, din care face parte satul Semeni, pentru implicare. Le mulţumesc prietenilor de la Asociaţia MONUMENTUM - Iulian Rusanovschi, Sergiu Lîsenco - pentru sprijin. Sunt convins că nu e ultimul astfel de monument pe care îl (re)inaugurăm împreună.Fostul primar, prezent la eveniment, ne-a arătat locul în care au fost îngropaţi cei 50 de ostaşi români seceraţi de gloanţele sovieticilor. M-aş bucura să amenajăm corespunzător şi această porţiune a cimitirului ca să îi putem comemora pe viitor pe eroii noştri, eroii României. Cinste lor, Eroilor", a mai menţionat Constantin Codreanu.
Similare
RECOMANDĂRI