Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un medic a murit de coronavirus, la Soroca. Lucra de 10 ani la Ambulanţă

Se duce o luptă tot mai crâncenă pe frontul pandemiei. Nu cunoaştem prea bine inamicul care a ucis până acum peste 55 de mii de oameni în toată lumea. Pare nemilos, extrem de contagios şi un duşman aprig pentru cadrele medicale aflate în linia întâi. Un medic a murit astăzi şi în Republica Moldova. Lucra de 10 ani la Ambulanţă, în Soroca. Dar lupta continuă. Bolnavii de Covid 19 sunt trataţi acum şi la Spitalul Raional Soroca, deşi instituţia nu a fost inclusă în lista celor şapte spitale strategice. Doar în Soroca au fost confirmate 71 de cazuri, între care 51 sunt din rândul cadrelor medicale.

Spitalul raional Soroca a pregătit pentru bolnavii de coronavirus 30 paturi în clădirea fostei Secţii de Chirurgie. Activitatea acolo fusese sistată pentru ca nu s-au mai făcut reparaţii. Nu vor putea fi internaţi mulţi pacienţi, deoarece spitalul nu are suficient echipament de protecţie pentru personalul medical. Persoanele suspecte de covid 19 vor fi izolate şi vor sta singure în salon. Cei bolnavii vor fi câte trei într-o încăpere.

„Conform ordinului ministerului Sănătăţii de astăzi am iniţiat activitatea instituţiei medicală ca instituţie strategică pentru recepţionarea pacienţilor cu covid. În fosta secţie de boli contagioase se va face trierea pacienţilor suspecţi”, a spus ANGELA RUSNAC medic şef, Spitalul Raional Soroca.

Cele mai multe cazuri de infectare a cadrelor medicale cu covid 19 au fost înregistrate în raionul Soroca. Din această cauză, mai multe secţii din cadrul Spitalului Raional primesc doar cazurile grave. A fost perturbată inclusiv activitatea Substaţiei de Urgenţă.  Medicii presupun că au fost contaminaţi de la un pacient netestat care a şi decedat.

„În catul Covid 19, perioada de incubaţie este diferită poate dura si o luna si mai mult si pacietnul nu prezinta absolut nicio acuză, dar el in timpul acesta este foarte si foarte virulent si contaminează oamenii dinprejur”, a declarat ANGELA RUSNAC medic şef, Spitalul Raional Soroca.

Cu două zile în urmă, raionul Soroca a intrat în carantină. Autorităţi spun că iau toate măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Deja de câteva zile împreună cu muncitorii de la spatii verzi se dezinfectează toate intrările, scările a tuturor blocurilor locative”, a declarat LILIA POLIPEŢCHII  primarul municipiului Soroca..

 În municipiul Soroca în prezent sunt 616 persoane izolate la domiciliu, iar două au fost tratate.
 
Similare
RECOMANDĂRI