Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un incediu puternic a izbucnit dimineaţă chiar în apropierea Centrului de Triere Covid-19 de la Moldexpo

Un incediu puternic a izbucnit dimineaţă chiar în apropierea Centrului de Triere Covid-19 de la Moldexpo. Acoperişul unui depozit de mobilă a fost cuprins de flăcări. Peste 60 de pompierii au luptat mai bine de o oră cu focul. Nu au fost înregistrate victime dar pagubele materiale sunt însemnate. Potrivit datelor preeliminare, focul s-a declanşat în timp ce mai mulţi muncitori efectuau lucrări de reparaţie pe acoperiş.

Incediul a izbucnit după ora 09.00 pe acoperişul unui depozit de mobilă din Centrul Expoziţional MoldExpo. Fumul dens s-a răspândit cu repeziciune. Flăcările au cuprins acoperişul clădirii pe o suprafaţa de aproape 500 de metri pătraţi.

Mai bine de o oră, 12 echipaje de pompieri s-au luptat cu focul până au reuşit să îl stingă. Intervenţia acestora nu a fost lipsită de pericole. Pompierii au reuşit să scoată din foc două butelii cu gaz ce puteau oricând să explodeze.

„Posibil înăutru mobila să fie afectată”, a spus LILIANA PUŞCAŞU, ofiţer de presă IGSU.

Fumul a ajuns şi în apropierea Centrului de Triaj Covid-19.

„Nu am avut de suferit, un pic fum poate a pătruns în apropiere, suntem bine”, a spus OLEG CRUDU, directorul Centrului de Triere COVID- 19.

Nu se ştie de la ce ar fi izbucnit incendiul. Pretorul Sectorului Buiucani crede că totul ar fi pornit de la muncitorii care făceau lucrări de reparaţie pe acoperişul depozitului.

„Se faceau lucrări de întărire a acoperişului, în acest timp s-a lucrat cu ceva cald”, a spus VADIM BRÂNZANIUC, pretorul Sectorului Buiucani.

Cauza producerii incendiului urmează a fi stabilită de specialişti.
Similare
RECOMANDĂRI