Un deputat PSRM neagă faptul că delegatul Parlamentului în Comisie ar fi putut influenţa rezultatele concursului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un deputat PSRM neagă faptul că delegatul Parlamentului în Comisie ar fi putut influenţa rezultatele concursului

Partidul Socialiştilor răspunde la acuzaţiile precum că persoana delegată de către Parlament în comisia de preselecţie a procurorului general ar fi defavorizat unii candidaţi la această funcţie.

Deputatul Grigore Novac spune că, Petru Bobu, persoana delegată de preşedintele Parlamentului, nu ar fi putut influenţa sub nicio formă rezultatele concursului.

„Dacă faceţi trimitere la reprezentantul Parlamentului, el e  unul, şi chiar să fi dat punctaj zero la toţi, nu influenţau decizia celorlalţi sau rezultatul”, a declarat Grigore Novac.

Mai mult, Novac a acuzat ministrul Justiţiei că i-ar fi favorizat pe Ştefan Gligor şi Vladislav Gribincea, reprezentanţi ai societăţii civile, acordându-le cele mai multe puncte.

De menţionat că celor doi, Ştefan Gligor şi Vladislav Gribincea, reprezentantul Parlamentului din Comisie le-a acordat cele mai puţine puncte, câte 25 şi 24 de puncte. În acest sens, amintim că Olesea Stamate a declarat că „un membru al comisiei a apreciat în mod vădit disproporţionat unii candidaţi, în raport cu aprecierea oferita de ceilalti membri ai comisiei”.

După o analiză a punctajului, putem concluziona că este vroba despre Petru Bobu, delegatul Parlamentului în comisie, care i-ar fi apreciat disproporţionat pe Ştefan Gligor şi Vladislav Gribincea.Citeşte şi:
 

VIDEO. UPDATE. Ministrul Justiţiei va emite un ordin prin care va anula rezultatele concursului pentru funcţia de procuror general

 

Cine ar putea fi membrul comisiei care a punctat disproporţional candidaţii la funcţia de procuror

 

PSRM cere demisia ministrului justiţiei Olesea Stamate

 

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea Procuraturii. Premierul va face selecţia candidaţilor

 
Similare
RECOMANDĂRI