Un chişinăuian riscă amendă pentru comercializarea ilegală a metalului uzat
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un chişinăuian riscă amendă pentru comercializarea ilegală a metalului uzat

Două tone de metal uzat au fost descoperite într-un mijloc de transport, în în proximitatea satului Olăneşti, stopat pentru verificări de către o echipă mobilă a Poliţiei de Frontieră aflată în misiune de serviciu. Conducătorul auto nu deţinea acte însoţitoare sau de provenienţă a mărfii, respectiv, riscă o amendă de până la 4500 lei cu confiscarea bunurilor.

Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, 3 iunie curent. Poliţiştii de frontieră îşi exercitau atribuţiile de serviciu pe sectorul de responsabilitate şi anume pe traseul L-516, în preajma satului Olăneşti, raionul Ştefan Vodă. Pentru verificări a fost oprit în trafic un mijloc de transport de model Mercedes 413 CDI, la volanul căruia se afla un conaţional în vârstă de 33 de ani, originar din Chişinău.

Astfel, cu acordul şi în prezenţa proprietarului, a fost efectuată verificarea mijlocului de transport, iar în compartimentul marfar a fost depistat metal uzat cu cantitatea aproximativă de 2 mii de kilograme. Întrebat dacă deţine careva acte ce ar confirma originea sau provenienţa metalului, bărbatul a comunicat că nu posedă niciun document, menţionând că l-a achiziţionat de la persoane fizice şi urma să-l comercializeze.

Încărcătura a fost indisponibilizată la sediul Direcţiei regionale Est. Materialele de constatare acumulate au fost remise pentru examinare la Inspectoratul de Poliţie Ştefan Vodă.

Similare
RECOMANDĂRI