Un caz de dispariţie a ştampilei de vot, înregistrat la o secţie de votare din Ialoveni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un caz de dispariţie a ştampilei de vot, înregistrat la o secţie de votare din Ialoveni

Poliţia a intervenit până la ora 14:00 în 52 de sesizări privind pretinsele încălcări electorale.

29 de cazuri au vizat plasarea panourilor electorale în locuri neautorizate sau în apropierea secţiilor de votare, în 4 cazuri au fost deteriorate buletinele de vot, în 2 cazuri s-a deteriorat panoul publicitar amplasat anterior, iar la o secţie de votare din Ialoveni a fost înregistrat un caz privind dispariţia ştampilei de vot.

„Ştampila a fost identificată şi restituită. Persoana a fost identificată şi vom da o calificare juridică după stabilirea tuturor circumstanţelor”, a declarat Marin Maxian, reprezentantul IGP.

De altfel, Poliţia a intervenit în 16 cazuri în alte tipuri de comportamente în secţiile de votare, încercări de a fotografia buletinele de vot, comportamente agresive, dar şi alte conflicte apărute spontan şi de scurtă durată între simpatizanţii partidelor electorale şi persoanele prezente în adiacentul secţiilor de votare.

Cu referire la cazul din Comrat, în care urnele aveau imprimată stema Federaţiei Ruse, poliţia spune că urnele sunt de la alegerile din Federaţia Rusă, iar în R. Moldova au fost deschise cu acest scop secţii de votare.
 
De altfel, un concurent electoral a sesizat un caz de corupere a cetăţenilor prin intermediul unei reţele de socializare, pentru a vota pentru un anumit candidat. Centrul de combatere a crimelor informatice a pornit o procedură de documentare pentru identificarea sursei, iar după caz urmează a fi sesizată şi CEC.

Poliţia dă asigurări cetăţenilor că oamenii legii intervin în oricare caz sesizat.
Similare
RECOMANDĂRI