Un bărbat va fi cercetat, după ce a ieşit la vânătoare în zona de frontieră
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un bărbat va fi cercetat, după ce a ieşit la vânătoare în zona de frontieră

Un cetăţean al Republicii Moldova este cercetat de autorităţi pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. Acesta ar fi vânat un fazan, fără a deţine vreun act ce i-ar fi permis accesul în zona de frontieră şi nici pentru deţinerea armei de vântoare.

Incidentul a fost înregistrat ieri, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Brînza. Patrula mobilă care îşi exercita atribuţiile de serviciu pe direcţia Văleni – Frumuşiţa, a auzit două împuşcături de armă. Deplasându-se în direcţia împuşcăturilor, poliţiştii de frontieră au observat un mijloc de transport de model Ford Transit cu plăcuţele de înmatriculare româneşti, ce se îndrepta spre satul Văleni.

Maşina a fost stopată, iar în urma verificărilor s-a depistat în interiorul mijlocului de transport o armă de vânătoare de model ИЖ, 12 cartuşe de vânătoare şi un fazan vânat.

Bărbatul în vârstă de 34 ani a comunicat a împrumuttat arma de la un cunoscut.

Arma şi cartuşele au fost ridicate şi transmise conform competenţei Inspectoratului de Poliţie Cahul. De asemenea, despre acest caz au fost informaţi şi reprezentanţii de la Agenţia de Mediu.

În prezent se cercetează cazul sub toate aspectele legale pentru elucidarea circumstanţelor. Moldoveanul riscă trei amenzi contravenţionale în baza art. 332 al. (1), art. 361 al (1), art. 128 al (2).

Similare
RECOMANDĂRI