Un bărbat din Şoldăneşti a fost plasat în arest, după şi-a impus un consătean la muncă fizică timp de mai mulţi ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat din Şoldăneşti a fost plasat în arest, după şi-a impus un consătean la muncă fizică timp de mai mulţi ani

Un bărbat cu vârsta de 54 de ani, din Şoldăneşti, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Acesta este bănuit de trafic de fiinţe umane, după ce a supus un bărbat la muncă fizică, inclusiv lucrări agricole, zilnic, începând cu anul 2012. 

Potrivit Procuraturii, cei doi sunt din aceeaşi localitate. Învinuitul a profitat de situaţia financiară precară a victimei, a supus victima la acte de violenţă periculoase pentru viaţa, sănătatea fizică şi psihică a acesteia.

Ca urmare a acţiunilor de urmărire penală  la domiciliul învinuitului, oamenii legii au identificat şi localizat victima, care era încuiată într-un şopron cu un şurub metalic, în condiţii de sclavie şi fără facilităţi igienice minime.

Victima a fost eliberată imediat şi a beneficiat de consiliere psihologică, cu plasarea ulterioară într-o instituţie specializată.

Potrivit legii, infracţiunea de trafic de fiinţe umane se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Similare
RECOMANDĂRI