Un bărbat de 71 de ani, infectat cu coronavirus, şi-a revenit după 15 zile în care s-a aflat la ventilaţie artificială a plămânilor
Sursa foto:scr.md Vizualizari:

Un bărbat de 71 de ani, infectat cu coronavirus, şi-a revenit după 15 zile în care s-a aflat la ventilaţie artificială a plămânilor

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, cu complicaţii grave ale coronavirusului, a fost salvat de medici din starea critică în care se afla. Povestea acestuia a fost relatată de reprezentanţii Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”.

Bărbatul a suferit de pneumonie totală bilaterală, insuficienţă respiratorie de gradul III pe fundalul multiplelor concomitenţe patologice, în anamneză 3 infarcte miocardice, supus intervenţiei chirurgicale pentru patologia gravă cerebrală.

Acesta a fost transferat în condiţii de reanimobil din spitalul Raional Drochia în în Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Republican, fiind în stare de comă hipoxică, gr.II. Pacientului i-a fost aplicat un spectru larg de măsuri de terapie intensivă cu elemente de resuscitare: timp de 15 zile acesta s-a aflat la ventilaţie artificială a plămânilor, inclusiv 8 zile prin intubare.

Bărbatului i s-au aplicat multiple transfuzii de plasmă convalescentă şi antistafilococică. Totodată pacientului i-au fost aplicate mai multe metode de terapie extracorporală(plasmafereză, izooncotică, izovolemică, etc) sub monitoringul funcţiilor vitale utilizând metode non-invazive şi invazive. Datorită profesionalismului echipei de medici şi asistente medicale din cadrul instituţiei, bărbatul a ieşit din situaţia critică.

Fiind şi el de profesie medic, spune că îşi dă seama prin ce situaţie dificlă a trecut şi aduce mulţumiri, tuturor, care au făcut posibilă salvarea lui: Ţin minte că am fost intubat. De două sau trei ori, nu îmi amintesc asta. Am o dorinţă enormă să plec acasă. Mulţumesc întregului colectiv al spitalului ( medici, asistente medicale, infirmiere) şi îndeosebi echipe din TI Nr.2”.

Bărbatul a fost externat, însă, întrucât este încă pozitiv la COVID-19, a fost transferat la o altă instituţie medicală.

Similare
RECOMANDĂRI