Un bărbat a devenit violent după ce vameşul i-a depistat marfa: A sustras un cuţit şi l-a lovit de mai multe ori cu capul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat a devenit violent după ce vameşul i-a depistat marfa: A sustras un cuţit şi l-a lovit de mai multe ori cu capul

Patronul unei firme care transportă pasageri şi colete pe ruta Italia-Republica Moldova a fost reţinut aseară pentru ameninţarea şi agresarea fizică a unui angajat al postului vamal ”Leuşeni”. Bărbatul a devenit violent, după ce vameşul a depistat mai multe loturi de haine în cantităţi comerciale pentru care au fost percepute, ulterior, taxe.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, în timpul controlului, bărbatul l-a bruscat pe vameş, i-a sustras forţat cuţitul folosit pentru deschiderea coletelor, după care, sub ameninţarea acestuia, i-a aplicat mai multe lovituri cu capul în regiunea feţei. Din cauza leziunilor, inspectorul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Totodată, a fost contactat serviciul de urgenţă 112, fiind solicitată intervenţia unui echipaj al poliţiei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi riscă până la 7 ani de închisoare. Acesta nu se află la prima abatere de acest gen: anterior, a mai fost sancţionat pentru tentative de trafic ilicit cu diverse bunuri şi de împiedicare a controlului vamal.

Conducerea Serviciului Vamal a dispus iniţierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii incidentului. Totodată, instituţia va face demersuri pentru înăsprirea legislaţiei privind cazurile de ameninţare sau agresare a funcţionarilor publici aflaţi în exerciţiul funcţiunii.

De la începutul acestui an au fost înregistrate patru cazuri de nesupunere faţă de cerinţele funcţionarilor vamali sau de ameninţare a acestora. Anul trecut, numărul de astfel de cazuri a ajuns la 32.

Similare
RECOMANDĂRI