Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un avion a făcut cale întoarsă la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul din Chişinău

Alertă pe Aeroportul Internaţional Chişinău. O aeronavă a făcut cale întoarsă, la scurt timp după decolare. Motivul ar fi o defecţiune tehnică, spun reprezentanţii companiei care au operat zborul. După câteva ore de aşteptare pe aeroport, cei 173 de pasageri care se aflau la bordul avionului, au fost preluaţi de o altă aeronavă.

Potrivit reprezentanţilor companiei, incidentul s-a produs ieri la o cursă charter spre Egipt. Avionul, cu 173 de pasageri la bord, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, la ora 9, şi urma să ajungă la Sharm el-Sheikh. La scurt timp după decolare s-a dat alarma.

VALERIA DUMITRIU, manager PR, companie aeriană: „La aproximativ 500 de metri altitudine, atunci când se declanşează sistemul de presurizare a aeronavei, piloţii au primit o avertizare de la sol, precum că ar exista o defecţiune a sistemului respectiv.”

Aşa că piloţii au fost forţaţi să revină pe Aeroportul din Chişinău. Nu însă imediat. Aeronava a planat deasupra Republicii Moldova timp de o oră, pentru a consuma combustibilul şi a ajunge la greutatea permisă pentru aterizare, aşa cum prevăd normele.

VALERIA DUMITRIU, manager PR, companie aeriană: „Se verifică aeronava şi urmează, dacă va fi depistată defecţiunea respectivă la sistemul de presurizare, să fie supusă reparaţiei.”

Pasagerilor le-a fost pusă la dispoziţie o altă aeronavă, care a decolat după 5 ore. Compania aeriană spune că îşi cere scuze pentru situaţia creată.
Similare
RECOMANDĂRI