Ultimul termen pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare! Restanţele vor fi penalizate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ultimul termen pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare! Restanţele vor fi penalizate

La 15 octombrie 2018 expiră al doilea, ultimul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul în curs, conform art. 282 alin. (1) din Codul fiscal.

Onorarea obligaţiei fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poştale, bancare sau prin serviciul guvernamental de plăţi electronice www.mpay.gov.md sau prin: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx cu ajutorul semnăturii digitale/mobile.

Scutirea la impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vârstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal conform Anexei (380 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului - domiciliu).

În temeiul legislaţiei în vigoare, pentru cei care admit restanţe la plata impozitului pe bunurile imobiliare, conform art. 228 din Codul fiscal, sunt prevăzute penalităţi, măsuri de executare silită, inclusiv sechestrarea bunurilor private.

Informaţii suplimentare pot fi oferite prin e-mail: [email protected] sau la sediul Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).  
Amintim că impozitul pe bunurile imobiliare şi/sau impozitul funciar poate fi achitat în părţi egale nu mai târziu de 15 august şi 15 octombrie.

Pentru siguranţa şi protecţia datelor cu caracter personal,  Avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcţiei, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

Similare
RECOMANDĂRI