ULTIMA ORĂ! Vladimir Ţurcan - noul preşedinte al Curţii Constituţionale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ! Vladimir Ţurcan - noul preşedinte al Curţii Constituţionale

Judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de preşedinte al Curţii Constituţionale pe judecătorul Vladimir Ţurcan.

Potrivit Legii nr. 317 din 13.12.1994, preşedintele curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor. În calitate de judecător care va exercita funcţiile preşedintelui în absenţa acestuia a fost aleasă Liuba Şova. 

Amintim că pe 16 august 2019, noii judecători ai Curţii au depus jurământul în faţa Parlamentului, a Preşedintelui Republicii Moldova şi a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Eduard Ababei şi Serghei Ţurcan au fost numiţi în funcţia de judecători constituţionali printr-o Hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iulie 2019, Liuba Şova şi Nicolae Roşca au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Guvernului din 15 august 2019, iar Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Parlamentului din 16 august 2019.

La acelaşi subiect: 

Igor Dodon, despre noii judecători la CC: Dacă s-a organizat un concurs, trebuiau respectate rezultatele

 

Filip, despre candidaţii Parlamentului la CC: „Au organizat concurs, dar pentru că nu le-a plăcut ce a ieşit au decis să se înţeleagă”

Similare
RECOMANDĂRI