Ultima oră! Socialistul Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole, judecători la CC din partea Parlamentului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ultima oră! Socialistul Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole, judecători la CC din partea Parlamentului

Schimbare de ultimă oră la Parlament. Socialistul Vladimir Ţurcan a fost propus alături de Domnica Manole la funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Ţurcan i-a luat locul lui Dumitru Pulbere care deja a avut două mandate la CC şi potrivit Legii Supreme nu mai poate deţine un nou mandat.

De menţionat că Curtea Constituţională este alcătuită din 6 judecători: doi sunt propuşi de CSM, doi de Guvern şi doi de Parlament. 

Ieri, Guvernul i-a desemnat pe Liuba Şova şi pe Nicolae Roşca în funcţia de judecători ai Curţii Constituţionale. Decizia a venit după ce Comisia de selectare a judecătorilor la CC a ales patru candidaţi.

Pentru această funcţie s-au înscris 24 de candidaţi dintre care doi s-au retras până la începerea concursului. În cele din urmă 13 candidaţi au fost lăsaţi să participe în concurs, fiind selectaţi 4 candidaţi.
 

TABEL. Ce punctaj a primit fiecare candidat la funcţia de judecător constituţional, din partea fiecărui membru al Comisiei


La fel, Consiliul Superior al Magistraturii  i-a pe Serghei Ţurcan şi Eduard Ababii. 

De altfel, amintim că la 20 iunie, Mihai Poalelungi, preşedintele Curţii Constituţionale, şi-a dat demisia, iar la 26 iunie toţi judecătorii Curţii Constituţionale şi-au dat demisia.

Demisia Curţii a venit după ce Înalta Curte a adoptat mai multe hotărâri contradictorii, apoi şi le-a anulat.
Similare
RECOMANDĂRI