UPDATE/Ultima oră! Octavian Ţîcu anunţă că a fost eliminat din cursa electorală. Şeful CEC: „Dumnealui putea doar să îşi facă o concluzie”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE/Ultima oră! Octavian Ţîcu anunţă că a fost eliminat din cursa electorală. Şeful CEC: „Dumnealui putea doar să îşi facă o concluzie”

Candidatul PUN la alegerile prezidenţiale, Octavian Ţîcu, nu a fost înregistrat în cursă. Despre aceasta scrie Octavian Ţîcu pe pagina sa de Facebook, anunţând că informaţia despre eliminarea sa i-a fost comunicată ieri.

UPDATE: Contactat de TVR MOLDOVA, preşedintele CEC, Dorin Cimil, a explicat că actele şi listele cu semnături depuse de Octavian Ţîcu încă nu au fost examinate în cadrul vreunei şedinţe CEC, respectiv, în legătură cu participarea sa în cursa electorală nu a fost luată încă o decizie.

„Nici n-au fost examinat actele lui, urmează să fie examinate”, a declarat Dorin Cimil.

Şeful CEC spune că „domnului Ţîcu i-au fost prezentate doar fişele de analiză a semnăturilor de subscripţie, dumealui putea doar să îşi facă o concluzie”.  Întrebat dacă este adevărat că peste 5000 de semnături sunt în neregulă, Dorin Cimil spune că nu cunoaşte informaţia respectivă şi că pentru dosarul lui Octavian Ţîcu există un raportor, care încă nu a prezentat o astfel de informaţie.


Ştire iniţială:

„Regimul Dodon m-a eliminat din cursa prezidenţială. Ieri am fost profund şocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidenţială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunţe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos”, scrie OCtavian Ţîcu.

Candidatul spune că, din 20 000 de mii de semnături ale cetăţenilor R. Moldova, „peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la serie greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul”.

„Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 527 semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături. Plahotniuc a invalidat votul a mii de chişinăuieni în 2018, iar Dodon a invalidat în 2020 prin CEC semnăturile a 20 000 de cetăţeni şi a privat de la opţiunea de vot alte zeci sau poate sute de mii. Zilele acestui regim sunt numărate, fiţi încrezători în asta”, mai declară Ţîcu.

Liderul PUN spune că va veni cu o declaraţie oficială imediat după poziţia oficială a CEC.

TVR MOLDOVA a solicitat Comisiei Electorale Centrale o reacţie, purtătorul de cuvânt declarând că instituţia va veni cu explicaţii în scurt timp. 

Similare
RECOMANDĂRI