ULTIMA ORĂ: Laura Codruţa Kovesi a câştigat votul pentru poziţia de procuror şef european în Consiliul Uniunii Europene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ: Laura Codruţa Kovesi a câştigat votul pentru poziţia de procuror şef european în Consiliul Uniunii Europene

Eurodeputatu Siegfried Mureşan a anunţat cu câteva minute în urmă că Laura Codruţa Kovesi a câştigat acum în mod categoric votul pentru poziţia de procuror şef european în Consiliul Uniunii Europene. Candidata noastră a obţinut 17 voturi din 22 de voturi exprimate.

Este o victorie categorică a scris Mureşan.

„A câştigat dreptatea.
A câştigat justiţia.
A câştigat România oamenilor cinstiţi.
Felicitări, Laura Codruta Kovesi!”

Şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat despre victoria Laurei Codruţa Kovesi.

Comunicatul  PNL:

Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Preşedintele Klaus Iohannis, alături de liderii şi europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruţa Kovesi.

Partidul Naţional Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influenţă pentru a obţine acest rezultat, reuşind să determine schimbări de poziţii în rândul ţărilor care iniţial nu au votat în favoarea Laurei Codruţa Kovesi.

În momentul critic, am reuşit să câştigăm în favoarea candidatului român bătălia cu PSD din Parlamentul European, care şi-a declarat susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi, după ce Consiliul votase în favoarea candidatului francez. Acel moment a fost hotărâtor pentru parcursul ulterior al candidaturii, în condiţiile în care ne-am confruntat cu tactici diversioniste ale europarlamentarilor PSD.

Am obţinut decizia de menţinere a sprijinului Parlamentului European după alegerile europene şi am reuşit să accelerăm formarea comisiei de negociere pentru a relua, astfel, votul din COREPER.

Este un succes cu atât mai important, în condiţiile în care Guvernul Dăncilă a militat împotriva candidatului român printr-o campanie agresivă şi toxică de fake-news.

În acelaşi timp, este o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene. Mesajul transmis Guvernului PSD este că poziţiile pe care le adoptă nu sunt luate în seamă, nu sunt în concordanţă cu abordările europene. Actualul Guvern este căzut în irelevanţă şi nu poate obţine nimic bun pentru România. 
Similare
RECOMANDĂRI