ULTIMA ORĂ! Andrei Spînu: Gazprom a extins termenul de plată pentru consumul curent de gaze
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ! Andrei Spînu: Gazprom a extins termenul de plată pentru consumul curent de gaze

Ministrul infrastructurii, Andrei Spînu, a anunţat că Gazprom a extins termenul de plată pentru consumul curent de gaze a R. Moldova până vineri, 26 noiembrie.

„Dragi cetăţeni, stimaţi reprezentanţi ai mass-media, tocmai am primit răspunsul Gazprom la solicitarea mea de a extinde termenul de plată pentru consumul curent de gaze. Astfel, termenul a fost extins până vineri 26 noiembrie.

Reamintesc că, Guvernul Republicii Moldova a luat toate măsurile necesare pentru ca vineri datoria acumulată pentru luna octombrie-noiembrie să fie achitată.”
, a scris vicepremierul, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Republica Moldova risca să rămână de joi fără gaz natural. Furnizorul rus Gazprom a cerut luni Chişinăului să achite toate datoriile curente, adică pentru gazul consumat în octombrie şi noiembrie. Gigantul rus a amintit că potrivit contractului semnat la sfârşitul lunii trecute, Republica Moldova trebuia să acopere aceste datorii cel târziu ieri, însă nu a făcut-o.

Gazprom a ameninţat că va sista livrarea gazului dacă până la sfârşitul zilei de 24 noiembrie, Chişinăul nu va face plăţile.
Similare
RECOMANDĂRI