Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UE şi SUA vor susţine în continuare presa independentă din Republica Moldova

Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii vor susţine în continuare libertatea de exprimare a jurnaliştilor din Republica Moldova. Partenerii externi au atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă presa autohtonă, în cadrul Media Policy Forum, susţinut de organizaţia Freedom House.

Ambasadorul Statelor Unite a atras atenţia autorităţilor de la Chişinău şi în ceea ce priveste accesul dificil al jurnaliştilor la unele evenimente de interes public.

Este foarte important ca instituţiile media din Republica Moldova să aibă mai mult acces la informaţie. Iar atunci când are loc un eveniment de interes public să fie invitată toată presa.

Partenerii externi au condamnat şi discursurile de ură împotriva jurnaliştilor, inclusiv în timpul campaniei electorale. Totodată, aceştia au menţionat că presa locală trebuie susţinută mai mult atunci când politicienii adoptă schimbări radicale.

Forumul Media Policy a fost organizat in incercarea de a soluţiona problemele ce ţin de libertatea de exprimare a jurnaliştilor din Republica Moldova, inlusiv în timpul alegerilor.
 
Similare
RECOMANDĂRI