UE şi PNUD lansează un site web care reflectă îmbunătăţirea politicilor şi legislaţiei climatice în ţările Parteneriatului Estic
Vizualizari:

UE şi PNUD lansează un site web care reflectă îmbunătăţirea politicilor şi legislaţiei climatice în ţările Parteneriatului Estic

Proiectul EU4Climate, finanţat de UE, a lansat un site cu informaţii detaliate despre proiect, obiectivele sale şi principalele activităţi. Site-ul oferă acces la rapoartele despre îmbunătăţirea politicilor şi legislaţiei climatice în cele şase ţări membre ale Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

Pe lângă cele mai recente ştiri din domeniu şi activităţile derulate în cadrul proiectului, portalul oferă informaţii importante despre principalele sectoare care generează emisii din ţările din Parteneriatul Estic, nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră şi acţiunile întreprinse de guverne pentru limitarea impactului schimbărilor climatice asupra vieţii cetăţenilor.

„Lansarea www.eu4climate.eu permite accesare informaţiilor detaliate despre un subiect care necesită eforturi şi angajamente continue ale guvernelor, precum şi ale actorilor din toate sectoarele societăţii", a remarcat Yevgen Groza, directorul proiectului regional EU4Climate.

EU4Climate ajută guvernele din cele şase ţări membre ale Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina - să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice.

„Site-ul este un instrument important pentru găsirea de informaţii cu privire la activităţile proiectului, dar într-o măsură şi mai mare pentru a urmări progresul detaliat al fiecărei ţări din Parteneriatul Estic în îndeplinirea cerinţelor Acordului de la Paris, care este obiectivul nostru”, a declarat Vassilis Maragos, şeful unităţii Parteneriatul Estic, Comisia Europeană.

Iniţiativa EU4Climate este finanţată de Uniunea Europeană şi implementată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul susţine ţările în punerea în aplicare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice şi îmbunătăţirea politicilor şi legislaţiei privind clima. Ambiţia sa este de a limita efectele schimbărilor climatice şi de a face cetăţenii mai rezistenţi la ele. Acesta va ajuta ţările din Parteneriatul Estic să integreze obiectivele privind emisiile reduse şi rezistenţa la climă în politicile şi planurile de dezvoltare, pentru a îmbunătăţi şi consolida politicile climatice şi alinierea legislativă.

Similare
RECOMANDĂRI