Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UE a lansat astăzi un proiect la Chişinău prin intermediul căruia va susţine persoanele cu nevoi speciale pe perioada pandemiei

Uniunea Europeană a lansat astăzi un proiect la Chişinău prin intermediul căruia va susţine persoanele cu nevoi speciale pe perioada pandemiei. 1700 de persoane cu dizabilităţi, din instituţiile rezidenţiale din Republica Moldova, vor beneficia de echipamente de protecţie împotriva virusului COVID-19.

Echipamentele de protecţie individuală vor ajunge în 6 instituţii rezidenţiale din Bălţi, Hînceşti, Orhei, Bădiceni, Brânzeni şi Cocieri. Două dintre instituţii sunt pentru copii.

„Avem măşti - 33 de mii de unităţi, avem mănuşi - 33 de mii de unităţi, ochelari protectori – 1400 de unităţi, Ceea ce este important, la solicitarea Asociaţiei Surzilor din RM, noi avem măşti pentru copii şi măşti pentru adulţi, pentru persoanele cu dizabilităţi de vorbire”, a spus LUDMILA MALCOCI, director executiv, Keystone Moldova.

Fiecare instituţie rezidenţială va primi şi câte un monitor cu ajutorul căruia se va putea realiza instruirea la distanţă a persoanelor cu dizabilităţi.

„Fiecare instituţie rezidenţială va primi un asemenea monitor. Aici noi am încărcat multe video uri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19. Adiţional vom cumpăra nişte calculatoare mici care vor fi anexate la acest monitor, ceea ce va permite să se facă instruirile la distanţă”, a spus LUDMILA MALCOCI, director executiv, Keystone Moldova.

Echipamentele de protecţie, cât şi tehnica de calcul, au fost procurate cu sprijinul Uniunii Europene.

„Acest proiect, încă o dată confirmă faptul că incluziunea socială, siguranţa şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi sunt o prioritate pentru UE, în condiţiile pandemiei de COVID-19”, a spus Excelenţa Sa PETER MICHALKO, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Pentru realizarea acestui proiect, Uniunea Europeană a oferit 60 de mii de euro. El urmează a fi implementat de Asociaţia Keystone Moldova, pe parcursul a 7 luni.
Similare
RECOMANDĂRI