Ucraina: Ministerul de Externe a început demersurile pentru vizita Maiei Sandu la Kiev
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Ucraina: Ministerul de Externe a început demersurile pentru vizita Maiei Sandu la Kiev

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a anunţat că instituţia pe care o conduce lucrează deja la organizarea unei vizite la Kiev a noului preşedinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, care a subliniat anterior necesitatea cooperării cu Ucraina, relatează radiochisinau, cu referire la Rador.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, "este semnificativ faptul că Maia Sandu a avut primele conversaţii telefonice cu preşedinţii ucrainean şi român". "Preşedintele nostru a invitat-o să viziteze Ucraina, aşa că deja lucrăm la organizarea acestei vizite" - a precizat şeful diplomaţiei ucrainene.

Amintim că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a felicitat-o telefonic pe Maia Sanda pentru victoria obţinută la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi a invitat-o să efectueze o vizită în Ucraina. Într-un interviu acordat agenţiei ucrainene RBC, Maia Sandu, de asemenea, a declarat că se va întâlni în curând cu preşedintele Zelenski. În plus, după anunţarea rezultatelor alegerilor, Maia Sandu a declarat că Republica Moldova va construi relaţii de prietenie cu Ucraina.

Similare
RECOMANDĂRI