TVR, Primăria Municipiului Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, parteneriat pentru organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR, Primăria Municipiului Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, parteneriat pentru organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019

Miercuri, 12 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Televiziunii Române şi ai autorităţilor locale - Primăria Municipiului Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov - au anunţat semnarea unui acord de parteneriat pentru organizarea ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.

La evenimentul organizat la sediul Primăriei Braşov au participat Doina Gradea, preşedinte-director general TVR, George Scripcaru, primar al municipiului Braşov, Adrian-Ioan Veştea, preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi Smaranda Vornicu-Shalit, directorul festivalului.

„Odată cu ediţia aniversară din 2018, ne-am propus să readucem continuitate în organizarea Festivalului Cerbul de Aur şi să îi păstrăm strălucirea. Iată că  ne ţinem de cuvânt, iar acest lucru nu ar fi posibil fără sprijinul Primăriei şi al Consiliului Judeţean. Doresc să le mulţumesc domnului Scripcaru şi domnului Veştea pentru deschiderea şi sprijinul reînnoit al autorităţilor locale în organizarea acestui eveniment”, a declarat Doina Gradea, preşedinte-director general TVR.

În cadrul conferinţei, au fost subliniate o serie de măsuri pe care organizatorii le vor lua pentru confortul rezidenţilor şi al turiştilor: „Vom face tot posibilul pentru ca festivalul să aducă bucurie în inimile braşovenilor şi să nu afecteze activitatea antreprenorilor din Piaţa Sfatului. În acest sens, am stabilit primele măsuri – vom reduce, în măsura posibilului, perimetrul de desfăşurare a evenimentului faţă de cel ocupat la ediţia precedentă, iar spectacolele se vor încheia mai devreme”, a declarat Doina Gradea.

,,Mă bucur că reuşim să organizăm şi în acest an Festivalul Cerbul de Aur, pentru că este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale Braşovului, care are acoperire televizată naţională şi internaţională şi este, cu siguranţă, unul dintre evenimentele care promovează cel mai mult oraşul nostru în străinătate, în foarte multe ţări. Este un eveniment cu o tradiţie de peste 50 de ani, un eveniment aşteptat de braşoveni, dar şi de turişti. Sunt convins că, dacă vom reuşi să permanentizăm acest festival cu ajutorul partenerilor noştri de la TVR, în câţiva ani, el poate ajunge la nivelul oricărui festival internaţional de muzică din Europa”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

,,Vreau să felicit TVR pentru că organizează Festivalul Cerbul de Aur pentru al doilea an consecutiv. Este un eveniment care ţine de identitatea noastră, a braşovenilor, şi vă asigurăm de tot sprijinul nostru. Practic, festivalul conturează cea mai amplă campanie de promovare pentru judeţul Braşov, cea mai importantă destinaţie turistică din România, punând în valoare toate atracţiile din zonă”, a declarat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

,,Vă mulţumim pentru găzduire, trebuie să mărturisesc că ne bucurăm să aducem din nou Cebul de Aur în inima României, la Braşov. Vom profita de acest moment pentru a promova Braşovul şi întreaga zonă din centrul ţării în producţiile editoriale – ediţii speciale, reportaje, postcard-uri şi alte proiecte adiacente - pe care TVR le va realiza pe parcursul festivalului”, a declarat Smaranda Vornicu-Shalit, directorul festivalului.

Prin acest acord, cele trei instituţii continuă parteneriatul tradiţional care asigură organizarea festivalului în oraşul de la poalele Tâmpei.

Ediţia 2019 a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, şi va aduce numeroşi artişti pe scena din Piaţa Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

TVR a dat startul înscrierilor pentru concursul de interpretare

Joi, 6 iunie, organizatorii au deschis înscrierile pentru Concursul internaţional de interpretare, iar primii concurenţi s-au înregistrat deja pe site.

Artiştii care doresc să participe la concurs se pot înscrie până în data de 6 iulie a.c., pe portalul oficial al evenimentului, cerbuldeaur.ro, unde este publicat şi Regulamentul Festivalului Concurs.

Pentru ediţia din acest an, echipa TVR a pregătit un format  format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Braşov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Similare
RECOMANDĂRI