Tupeu fără margini: Un şofer, filmat cum încearcă să treacă frontiera fără a sta în rând la vamă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tupeu fără margini: Un şofer, filmat cum încearcă să treacă frontiera fără a sta în rând la vamă

Şoferul unui bolid, care a vrut să ocolească rândul de maşini de la punctul de frontieră Palanca, a fost întors şi somat să stea la coadă, pentru a trece frontiera. Asta s-a întâmplat după ce implicarea directorului Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi, care a fost sesizat de către un cetăţean.

 „În această dimineaţă am primit un mesaj de la un cetăţean, cu un video ataşat, în care se vede clar că un şofer al unui automobil luxos de model Mercedes, aflându-se în Punctul de Trecere Palanca, mergea cu mare tupeu pe contrasens şi a încercat să treacă frontiera fără rând. Imediat, am intervenit personal şi am dispus pentru a fi luate toate măsurile necesare pe marginea acestui caz. Şoferul a fost scos de pe bandă şi reîntors conform rândului, iar angajatul Poliţiei de Frontieră, cu funcţie de şef de tură din PTF Palanca, a fost pus la barieră pentru a monitoriza şi dirija corect fluxul de călători şi mijloace de transport”, scrie Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook.

Situaţia însă nu s-a rezolvat: Şoferul, dar şi pasagerul acestuia, au continuar să fie nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi să treacă, declarând că au înţelegere cu cineva din şefii de la Palanca, pentru a trece frontiera fără rând.

Pe cazul dat a fost iniţiată o anchetă de serviciu, spune Rosian Vasiloi, dar şi a fost sesizat şeful interimar al Serviciul Vamal al Republicii Moldova, astfel încât atât angajatul Poliţia de Frontieră sau cel al Serviciului Vamal, care au avut înţelegerea, să răspundă conform legii pentru aşa acţiuni.

„Chiar dacă deţinem anumite funcţii, oriunde ne-am afla toţi suntem egali, mai mult ca atât, ar trebui să fim un exemplu şi mai politicoşi cu cetăţenii. Nu înţeleg din care motive unii se consideră mai „deosebiţi” şi vor să pară „şmecheri”. (...) Voi interveni de fiecare dată pentru a preveni astfel de incidente şi pentru a obţine rezultate în obiectivele care mi le-am propus şi care duc spre schimbare”, a scris Vasiloi, mulţumind cetăţenilor care nu sunt indiferenţi şi sezisează atunci când observă situaţii care nu sunt admise de lege.

În acest sens, şeful Poliţiei de Frontieră îndeamnă cetăţenii să sune la Linia Fierbinte 022 259 675, pentru a informa ori de câte ori se confruntă cu astfel de situaţii.

Similare
RECOMANDĂRI