Trofee pentru cei mai buni din sistemul de sănătate 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trofee pentru cei mai buni din sistemul de sănătate 

Unsprezece laureaţi ai celei de-a V-a ediţii a Galei a Premiilor în Sănătate şi-au ridicat trofeele în cadrul unei ceremonii festive desfăşurate la un hotel din capitală, miercuri, 11 aprilie. Laureaţii au fost selectaţi dintr-o listă de 51 de echipe şi persoane care au depus dosarul de participare în perioada  07-26 martie, transmite IPN.

Ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Svetlana Cebotari, a menţionat că prin trofeele pe care le-au primit laureaţii a fost premiat meritul şi profesionalismul lor, dar şi bunătatea, compasiunea, iubirea faţă de oameni şi dăruirea. „Am avea nevoie de sute şi chiar mii de trofee pentru că în fiecare instituţie medicală avem colegi care cu abnegaţie şi sârguinţă îşi realizează zi de zi meseria nobilă, cea de a salva vieţi. Recunosc că mai e mult de muncit, dar sunt sigură că doar cu o echipă consolidată se vor obţine acele standarde europene pentru sistemul de sănătate”, a declarat ministra sănătăţii.

Trofeul pentru întreaga carieră medicală a fost decernat doctorului habilitat în medicină, chirurgului emerit, Eugeniu Maloman. Pentru performanţă în activitatea didactică a fost premiat Sergiu Matcovschi, doctor habilitat în medicină, cu o experienţă universitară de peste 30 de ani. Trofeul pentru cel mai performant management al instituţiilor medicale i-a fost oferit Ludmilei Bîrca, directorul spitalulului clinic municipal de boli contagioase la copii. Cea mai bună echipă a medicului de familie a fost desemnată echipa Elenei Cărăuş de la Centrul de Sănătate din Chişcăreni, Sângerei.

Cea mai bună echipă de urgenţă a devenit echipa Substaţiei de asistenţă medicală urgentă Centru. Cea mai bună echipă de asistenţi medicali a fost desemnată echipa CASMED, iar cea mai bună echipă/secţie specializată a devenit cea de la Secţia multidrogrezistenţă din cadrul Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”.Cea mai bună echipă în promovarea sistemului AOAM a fost desemnată echipa Secţiei relaţii cu beneficiarii din Bălţi, Agenţia Teritorială Nord, CNAM.

Cea mai reuşită activitate în domeniul sănătăţii publice a fost realizată pe parcursul anului 2017 de către echipa Centrului de profilaxie specifică din cadrul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică. Jurnalista Irina Lencauţan a fost desemnată cea mai buna jurnalistă în sănătate, iar cel mai activ ONG din domeniu a fost recunoscută Asociaţia studenţilor şi rezidenţilor în medicină din Moldova

Diplomă de recunoştinţă i-a fost decernată şefului Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Republica Moldova, Haris Hajrulahovic.

Gala Premiilor în Sănătate 2018, ediţia a V-a este organizată prin parteneriat între Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Republica Moldova, Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi Centrul pentru Informare şi Comunicare în Sănătate.

 

Similare
RECOMANDĂRI