Trei raioane din R. Moldova vor participa la un program de granturi pentru guvernare locală
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Trei raioane din R. Moldova vor participa la un program de granturi pentru guvernare locală

Programul de Granturi Individuale pentru dezvoltare personală în domeniul bunei guvernări la nivel local a lansat concurs pentru participare. Programul este destinat în exclusivitate locuitorilor din raioanele Cahul, Căuşeni şi Soroca, partenere ale proiectului, care se pot înscrie la concurs până la 15 august.

Potrivit Moldpres, programul de granturi individuale va sprijini: formarea şi dezvoltarea capacităţilor de leadership în domeniul bunei guvernări la nivel local; crearea oportunităţilor de dezvoltare a abilităţilor de analiză a politicilor locale din perspectiva incluziunii; promovarea perspectivei de egalitate şi incluziune în procesul de dezvoltare a comunităţi sau a raionului.

Vor fi selectate 15 persoane (aproximativ câte cinci din fiecare raion). Centrul "Parteneriat pentru Dezvoltare", în parteneriat cu Fundaţia Est-Europeană, vor opta ca selecţia beneficiarilor să fie deschisă, corectă şi incluzivă între bărbaţi şi femei, care reprezintă diverse categorii de cetăţeni sau organizaţii ce fac pledoarie pentru incluziune şi tratament egal.

Participanţii selectaţi vor beneficia de un grant unic în valoare de zece mii de lei, oferit în două tranşe într-o perioadă de 8 - 10 luni  (octombrie 2020 - aprilie 2021).

Programul de Granturi Individuale este parte a  proiectului „Iniţiativa Comună pentru Oportunităţi Egale", implementat de Fundaţia Est-Europeană în colaborare cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare şi Suedia.

Similare
RECOMANDĂRI