Trei permise de conducere falsificate, descoperite la frontieră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei permise de conducere falsificate, descoperite la frontieră

Trei permise de conducere falsificate au fost depistate de poliţiştii de frontieră, fiind ridicate de la doi cetăţeni români şi un ucrainean. Cazurile au fost deconspirate în punctele de trecere Costeşti, Otaci şi Leuşeni.

În prima reţinere, consemnată în ajunul Crăciunului, un bărbat de 31 ani originar din Botoşani, România, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară prin PTF Costeşti, la volanul automobilului de model Opel Vectra, înmatriculat în acelaşi judeţ. La cererea poliţistului de frontieră, printre documentele de călătorie s-a prezentat şi permisul de conducere, eliberat de autorităţile ucrainene. Din startul verificărilor au apărut suspiciuni asupra veridicităţii permisului, deoarece acesta înfăţişa mai multe elemente necaracteristice. Urmare a cercetărilor suplimentare s-a constatat falsificarea acestuia, mai mult în cadrul audierilor tânărul a relatat că permisul a fost perfectat de către o persoană necunoscută din Republica Moldova, contra sumei de 300 euro.

Permisul falsificat va fi motiv de cercetare penală pentru al doilea cetăţean român, depistat în PTF Leuşeni, la data de 8 ianuarie 2018. În cadrul controlului de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, conducătorul auto de 36 de ani al unui Opel Combo, înmatriculat în Marea Britanie, a prezentat toate actele în regulă. Însă, au apărut suspiciuni asupra comportamentului persoanei şi în baza analizei de risc, s-a luat decizia suplimentării verificărilor. În rezultat, poliţiştii de frontieră au găsit în portmoneul tânărului un permis de conducere bulgăresc, eliberat pe numele acestuia, care nu corespundea unui autentic. Din primele cercetări documentul a fost constatat ca fiind falsificat. 

De asemenea, ieri a fost depistat cel de-al treilea permis fals, în PTF ”Otaci”. La formalităţile de trecere a frontierei, cu intenţia de a intra în R. Moldova, s-a prezentat un cetăţean al Ucrainei. Poliţistul de frontieră a observat în permisul de conducere semne vădite de falsificare. Verificările adiţionale au confirmat bănuielile angajatului Poliţiei de Frontieră, iar documentul în cauză s-a adeverit a fi falsificat. 

Dacă conducătorii auto vor fi găsiţi vinovaţi, conform art.361, al.1 CP al RM, aceştia riscă amendă în mărime de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Similare