Trei bărbaţi au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de mărturii mincinoase împotriva unor poliţişti
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Trei bărbaţi au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de mărturii mincinoase împotriva unor poliţişti

Trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 27 şi 59 de ani, originari din raionul Străşeni au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind suspectaţi de mărturii mincinoase. Doi dintre ei au fost anterior judecaţi, unul pentru escrocherie, iar altul pentru omor premeditat.

La data de 3 octombrie  curent, poliţiştii din Criuleni  au stopat un microbuz care transporta 12 metri steri de material lemnos, fără acte de provenienţă. Mai mult, şoferul nu deţinea actele necesare care permit exploatarea tehnică a transportului. În autovehicul se mai aflau şi alţi bărbaţi.
  
Nemulţumiţi că au fost stopaţi şi documentaţi,  pentru a scăpa de pedeapsă şi a defăima imaginea poliţiei, bărbaţii, în urma unei înţelegeri cu doi complicii de-ai lor, au sesizat Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI, despre faptul că, la momentul stopării şi verificării microbuzului cu încărcătură, angajaţii poliţiei au solicitat surse băneşti, după care i-ar fi agresat fizic.
 
În urma investigaţiilor efectuate de către procurorii Procuraturii Criuleni, la 27 octombrie a fost adoptată ordonanţa de refuz în pornirea urmăririi penale şi clasarea procesului penal, constatându-se că atât pretinsa parte vătămată, cât şi martorii audiaţi au depus mărturii mincinoase în cadrul procesului penal.
  
Poliţia menţionează că locul stopării mijlocului de transport era supravegheat video, despre care fapt şoferul şi persoanele din autovehicul nu cunoşteau.
  
În acest caz, Procuratura din Criuleni a pornit două cauze penale pentru denunţarea falsă sau plângerea falsă şi declaraţia mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă.  Persoana culpabilă de asemenea infracţiune, riscă amendă în mărime de la 27 500 la 57 500 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI