Traian Băsescu, la emisiunea „Punctul pe AZi”: Nu realizaţi în ce situaţie se află Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Traian Băsescu, la emisiunea „Punctul pe AZi”: Nu realizaţi în ce situaţie se află Republica Moldova

Europarlamnetarul român Traian Băsescu consideră că Republica Moldova a intrat din nou într-o perioadă de incertitudine, după ce abia au fost reluate finanţările europene. Într-o intervenţie telefonică la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA, fostul preşedinte al României a menţionat că nu era cazul ca niciuna din părţi să forţeze nota din orgoliu sau de dragul unor procente electorale iluzorii.

Traian Băsescu a precizat că opţiunea „zero” era stabilitatea guvernamentală.

„Este o victorie a lipsei de inspiraţie de care suferă politicienii din Republica Moldova. Orgoliile sunt mai presus decât ţara. Nu este o victorie a Rusiei, nicio înfrângere a Uniunii Europene, ci pur şi simplu este o întâmplare nefericită datorată imaturităţii politice”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României a menţionat că liderii blocului ACUM trebuie să schimbe partenerii de guvernare.

„În locul Maiei Sandu, aş începe imediat discuţiile cu domnul Filip pentru formarea unui guvern”, a spus Traian Băsescu.

Într-o intervenţie telefonică europarlamentarul Rareş Bogdan a spus că ceea ce se întâmplă în Republica Moldova îngrijorează Bruxelles-ul.

„Nouă nu ne este clar dacă Republica Moldova a oprit drumul european şi nord-atlantic. Guvernul Maia Sandu a fost o garanţie pentru noi. Suntem în situaţia de a bloca banii şi ajutoarele şi de a aştepta”, a spus Rareş Bogdan.

Dragoş Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova a declarat în cadrul emisiunii că se aşteaptă o abordare serioasă a tuturor partidelor de la Chişinău.

„Este importantă opţiunea pe care politica de la Chişinău o alege în ce priveşte orientarea europeană şi angajamentele pe care Republica Moldova şi le-a luat faţă de parteneri”, a spus Dragoş Tudorache.

 
Similare
RECOMANDĂRI