Traian Băsescu explică de ce românii din R. Moldova trebuie să iasă la vot pe 26 mai: „Este esenţial”
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Traian Băsescu explică de ce românii din R. Moldova trebuie să iasă la vot pe 26 mai: „Este esenţial”

Fostul preşedinte al României şi candidatul la europarlamentarele 2019 din partea Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, face un apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova care deţin şi cetăţenie română să iasă la vot pe 26 mai, pentru a alege deputaţii din Parlamentul Eruopean.

Apelul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă făcută astăzi alături de deputatul Eugen Tomac: 

„Facem un apel ca cetăţenii RM să meargă la vot. Sigur, ne-ar place sa voteze PMP, dar nu este obligatoriu, esenţial este să iasă la vot. Este în interesul cetăţenilor RM să demonstreze că sunt importanţi pentru România şi pentru UE, şi pot demonstra acest lucru prin a merge la vot”.

Traian Băsescu a subliniat că circa 1 milion de cetăţeni deţin cetăţenia R. Moldova, dar şi de faptul că UE începe să influenţeze tot mai mult viaţa celor din R. Moldova. 

 În acest sens, Băsescu a exemplificat prin decizia Parlamentului European de amânare a acordării celor 100 de milioane de euro:
 
„R. Moldova a avut alocate, în 2017-2018, 140 de milioane de euro pentru investiţii în infrastructură, investiţii care se vor derula şi în viitorii doi ani.
R. Moldova a fost sancţionată de PE cu reducerea cu 40 de milioane a acestui fond, iar după ce au rămas 100 de milioane, utilizarea banilor a fost suspendată până după alegerile legislative. Principalul motiv a fost ce s-a întâmplat cu alegerile din Chişinău, când un mandat nu a fost validat. Al doilea motiv a fost că s-a etichetat RM ca fiind un stat capturat, dar şi din cauza dispariţiei miliardului din BNM”. 

Potrivit deciziei UE, acordarea asistenţei financiare poate fi efectuată numai după alegerile parlamentare din 2019, dacă se resepctă standardele internaţionale.

„Scrutinul a respectat standardele internaţionale, dar mare aproblemă este că acum nu vor să facă Guvern. Banii ar putea veni  după instalarea unui Guvern”, a conchis Traian Băsescu.

Amintim că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, deschide lista candidaţilor PMP la alegerile pentru Parlamentul European.

Primele 10 locuri sunt ocupate de:

1. Traian Băsescu – senator, preşedinte de onoare al PMP

2. Eugen Tomac – profesor, deputat, preşedinte PMP

3. Ioana Constantin – consultant management şi comunicare, secretar general adjunct al PMP

4. Marius Paşcan – lector universitar, deputat, preşedinte executiv al PMP

5.  Simona Vlădica – lector universitar, preşedinte PMP Călăraşi

6. Robert Turcescu – deputat PMP

7. Teodora Desagă –consilier parlamentar, consilier local oraş Bragadiru

8. Petru Movilă – deputat, vicepreşedinte PMP

9. Cătălina Bozianu – deputat, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PMP

10.Cătălin Bulf – antreprenor, consilier judeţean, preşedinte PMP Argeş şi vicepreşedinte PMP la nivel naţional
Similare
RECOMANDĂRI