Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Toţi cetăţenii sunt obligaţi să deţină asupra lor un act de identitate când se află în spaţiile publice închise sau deschise, inclusiv în transportul public

Toţi cetăţenii sunt obligaţi să deţină asupra lor un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a documentului, în timpul ce se află în spaţiile publice închise sau deschise, inclusiv în transportul public. Decizia CNSP este valabilă pe perioada stării de urgenţă. Ministerul Sănătăţii avertizează că nu mai sunt paturi libere în spitalele din Republica Moldova şi riscăm ca sistemul sanitar să intre în colaps.

La ultima şedinţă a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică s-a luat decizia ca, în perioada stării de urgenţă în sănătate publică, toţi cetăţenii, cu excepţia minorilor, să deţină asupra lor un act de identitate atunci când sunt în locurile publice deci chiar şi pe stradă.

SVETLALA NICOLAESCU, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii. „Atunci când persoana încalcă regimul, măsurile care este obligat să respecte în spaţiul public, la intervenirea organelor de control este important ca persoana să fie identificată”.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, a crescut alarmant numărul internărilor. Din cele 315 paturi de terapie intensivă din Republica Moldova, doar şapte mai sunt libere. Asta înseamnă că persoanele cu alte boli cronice sunt lăsaţi în voia sorţii şi trebuie să aşteapte să scadă numărul infectărilor pentru a se redeschide secţiile medicale.

SVETLALA NICOLAESCU, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii. „Paturi libere sunt cu adevărat unice, suntem în situaţie când activăm practic zilnic paturi noi. 18:08 MUSCA 18:33 Persoanele care au nevoie de intervenţie chirurgicale, inclusiv cele planice şi au nevoie de această terapie intensivă în perioada post intervenţională cu regret vom orienta toate eforturile şi capacităţile a oferi asistenţă pacienţilor COVID”.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Republica Moldova s-au vaccinat cu schema completă doar  24% din populaţie. Numărul celor care vor să se vaccineze a scăzut dar a crescut dramatic numărul pacienţilor in stare gravă şi cel la deceselor.
 
Similare
RECOMANDĂRI