Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Toţi cetăţenii români din străinătate sunt îndemnaţi să îşi anunţe participarea la scrutin pe site-ul www.votstrainatate.ro

Pe 10 noiembrie 2019 vor avea loc alegeri prezidenţiale in România. Alegătorii din străinătate îşi vor putea exercita dreptul de vot prin trei opţiuni. Fie vor merge în mod tradiţional la una dintre secţiile de votare, fie vor vota prin corespondenţă sau vor cere înfiinţarea unei secţii de votare în localitatea în care locuiesc.

Toţi cetăţenii români din străinătate sunt îndemnaţi să îşi anunţe participarea la scrutin pe site-ul www.votstrainatate.ro. Data limită este 11 septembrie 2019, ora 23.59. Secţiile de votare de peste hotare vor fi deschise timp de trei zile.

Cetăţenii români din Republica Moldova vor putea vota la oricare secţie de votare în baza unui act de identitate românesc care trebuie să fie valabil în ziua votării. Noutatea este că alegătorii nu vor mai semna într-un registru, ci pe un dispozitiv electronic. Autorităţile s-au asigurat şi în cazul în care va fi aglomeraţie la secţiile de vot. Dacă alegătorii nu vor reuşi să voteze până la ora 21, atunci secţiile vor rămâne deschise până la ora 23.59. Între timp, şi cei care vor opta pentru votul prin corespondenţă trebuie să se înregistreze pe site-ul votstrainatate.ro unde va fi pregătit întregul set de acte.

Alegătorii vor fi informaţi prin email de către Autoritatea Electorală Permanentă dacă votul lor a fost înregistrat. Dacă răspunsul va fi negativ, atunci cetăţenii români se pot deplasa la orice secţie de votare. Cea de-a treia opţiune de vot este că alegătorii pot cere deschiderea unor noi secţii de votare în localitatea lor.

Primul tur de alegeri prezidenţiale în România va avea loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur, dacă va fi cazul, este programat pentru 24 noimebrie.
Similare
RECOMANDĂRI