Toate înregistrările audio de la şedinţele de judecată vor fi stocat pe o platformă modernă
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Toate înregistrările audio de la şedinţele de judecată vor fi stocat pe o platformă modernă

Toate înregistrările audio ale şedinţelor de judecată, realizate începând cu 1 septembrie 2020, vor fi stocate pe o platformă tehnologică modernă, denumită generic “Media Server”.  Această nouă platformă a fost elaborată şi implementată cu suportul Programului USAID pentru Justiţie Transparentă, pe parcursul anului 2020.

Media Server reprezintă o platformă unică de stocare, accesare şi căutare centralizată a tuturor înregistrărilor audio ale şedinţelor de judecată, efectuate de către instanţele judecătoreşti fie prin sistemul de înregistrare audio “SRS Femida”, fie prin reportofon.  Prin urmare, toate înregistrările audio nu vor mai fi păstrate, ca până nu demult, pe serverul local al instanţei judecătoreşti în cadrul căreia au fost efectuate, ci vor fi transferate automat pe Media Server, devenind instantaneu parte din dosarul electronic la care se referă.

Totodată, platforma Media Server este conectată la Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), ceea ce face posibilă audierea înregistrărilor accesând dosarul, prin câteva click-uri. De această facilitate vor beneficia atât utilizatorii PIGD, cât şi utilizatorii modulului E-Dosar Judiciar. Astfel, datorită funcţionalităţilor Media Server, judecătorii, asistenţii judiciari şi grefierii nu vor mai trebui să aştepte zile în şir până la obţinerea înregistrărilor audio pe CD de la instanţa unde au fost efectuate, dar le vor putea accesa direct din PIGD, imediat după ce aceste înregistări audio au fost efectuate.
 
Similare
RECOMANDĂRI